4 keajaiban herba dalam SUTRA Feminine Wash

herbsSejak berkurun lamanya, herba adalah bahan utama yang digunakan oleh wanita untuk mencantikkan tubuh dan wajah. Ia terus diamalkan dan diwarisi sehingga kini sebagai satu khazanah yang bernilai untuk kecantikan wanita.

Namun, akibat kebanjiran pelbagai produk kecantikan dari syarikat-syarikat kosmetik, ramai wanita sudah mula melupai khasiat herba tradisional yang telah digunakan oleh nenek moyang mereka ini. Lebih menyedihkan, ada wanita zaman ini yang tidak mengetahui langsung tentang nama-nama herba tradisional tersebut.

Kini, penggunaan herba tradisional untuk kecantikan wanita mula dikenali semula setelah banyak kajian saintifik yang membuktikan bahawa herba-herba tradisional adalah lebih baik berbanding produk kecantikan. Ini kerana khasiat herba tidak mendatangkan kesan sampingan dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.

Rawat masalah dalaman dengan manjakani

Walaupun buah manjakani baik untuk kecantikan, ia kurang diminati kerana rasanya yang pahit dan kelat serta tidak mampu pun untuk menelannya.

Kajian saintifik juga menyokong keberkesanan manjakani ini. Ia mempunyai ciri-ciri antiseptik semulajadi yang berkesan dalam menghapuskan bakteria dan kulat yang menjadi punca utama kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan pada kawasan faraj.

Secara umumnya, kebaikan mengambil buah manjakani adalah seperti mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj selepas bersalin, menghilangkan kegatalan dan bau yang tidak menyenangkan pada faraj, membantu melambatkan penuaan, meningkatkan tenaga dalaman dan mengembalikan keintiman bersama suami.

Pulihkan masalah keputihan dengan daun sireh

Daun sireh mempunyai khasiat yang mujarab. Ia mampu merawat masalah keputihan yang biasa dialami oleh wanita dan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada rahim. Daun sireh juga berfungsi sebagai perapat bagi mereka yang telah berkahwin.

feminine washMembantu menyembuhkan luka dan masalah haid

Sejak berkurun kurun lamanya sireh telah digunakan untuk tujuan perubatan. Salah satu kegunaan utama sireh adalah sebagai agen penyejuk.Sireh juga boleh digunakan untuk menyembuhkan luka, mengurangkan masalah pendarahan, menyembuhkan sakit kepala dan rasa panas di kaki dan merawat masalah haid wanita dan keputihan.

‘Tea Tree’ melegakan gatal-gatal pada kulit

Daun tea digunakan untuk membantu merawat masalah keputihan serta berkesan untuk menghilangkan gatal-gatal dan bau yang tidak menyenangkan pada faraj.

Mengatasi masalah haid

Air daripada daun sireh sangat bagus bagi mengatasi masalah haid yang tidak teratur. Ia juga berfungsi sebagai antibakteria ketika anda didatangi haid.

Melembap dan menganjalkan dengan rumpai laut

Rumpai laut berfungsi sebagai pelembap serta menganjalkan di kawasan keliling faraj. Ini menjadikan faraj tidak terlalu kering dan berbau. Rumpai laut juga berfungsi mengurangkan masalah kulit seperti ekzema & psoriasis, mengandungi seanol iaitu antioksidan yang mampu merangsang tenaga & kecergasan mental.

Untuk dapatkan produk Feminine Wash, Sila Klik senarai agent SUTRA di link berikut https://sutraromatherapy.wordpress.com/sutra-agent/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s