Kesan dan Bahaya Sekiranya Kurang Tidur!

bahaya-kurang-tidurKekurangan tidur boleh menjadi punca pelbagai masalah kesihatan. Ini termasuk mengurangkan keupayaan seseorang menangani stress dan ketahanan terhadap penyakit.

Seseorang yang bekerja di siang hari tanpa tidur secukupnya pada waktu malam tidak mampu berfikir atau fokus kepada tugasan dengan baik

Mereka lambat memberi tindak-balas semasa menyelesaikan masalah. Emosi mereka juga tidak menentu dan mudah meradang.

Seorang pelajar kolej yang bekerja sambilan pada waktu malam misalnya akan mengalami masalah menumpukan perhatian kepada pembelajaran di dalam kelas.

Semasa peperiksaan, mereka mengalami kesukaran pula untuk mengingat kembali ilmu yang telah dipelajari.

Justeru, setiap orang perlu mengambil berat waktu dan jumlah jam tidur masing-masing

Bagi kebanyakan dewasa, tempoh tidur malam selama enam ke lapan jam sudah mencukupi untuk memulihkan tenaga dan mengganti sel-sel badan yang rosak.

Antara kesan lain menurut laporan pakar kesihatan antarabangsa adalah seperti berikut
Sistem imun anda akan menjadi lemah. Jika sistem imun lemah, anda mudah dijangkiti selsema dan jangkitan. Kurang tidur juga boleh menyebabkan sel darah putih berkurangan dan seterusnya menjejaskan sistem imun di dalam badan.

Anda sihat dan tidak menghadapi masalah berat badan, tetapi jika mengalami masalah kurangan tidur yang kronik, anda akan menghadapi masalah fungsi insulin.

deep sleepSUTRA telah mengeluarkan satu formulasi terbaru untuk mengatasi masalah ini iaitu DEEP SLEEP AROMATHERAPY PILLOW SPRAY.

Di datangkan dengan bentuk sebatang pen dan bersaiz 7ml, ianya sangat mudah di bawa ke mana sahaja. Gabungan minyak pati yang terhasil di dalamnya sangat membantu mereka yang mengalami masalah insomnia atau sukar untuk tidur lena. Hanya spray 2x di atas bantal dan anda akan mendapat tidur yang berkualiti walaupun hanya untuk 4 jam sahaja. Pagi anda juga akan sentiasa segar dan bertenaga apabila bangun. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi agent SUTRA kami berdekatan anda.

Klik link untuk melihat senarai agent SUTRA https://sutraromatherapy.wordpress.com/sutra-agent/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s