Pencuci Muka A’Vera (Women)

Siapa yang tak kenal dengan Aloe vera atau Pokok Lidah Buaya. Antara salah satu pokok yang terkenal dengan khasiatnya yang sangat banyak terutamanya pada kulit.Daun lidah buaya mempunyai faktor pH yang sama dengan kulit manusia dan dalam masa yang sama tidak pula terlalu sensitif. Mengandungi Mineral yang sangat tinggi seperti kalsium,Magnesium,Sodium, zat Besi, Vitamin A,C,E,B1, B2,B6 dan banyak lagi. Kalau nak tanam dan agak-agak sibuk nak siram hari-hari. Ini lah pokok yang sesuai sekali selain Kaktus.

Dulu-dulu, kalau luka akibat terjatuh main basikal, cepat-cepat petik daun Aloe vera kat luar dan sapukan lendir tu kat tempat luka. Tak lama tu mesti perasan yang luka cepat kering dan parut pun hilang. Begitu juga kalau sambil masak kat dapur, terkena minyak panas, mesti letak Aloe vera untuk elakkan tangan dari mengelepuh. Kalau yang jenis rajin, siap ambil Aloe vera buat masker muka tiap-tiap malam agar kulit muka sentiasa kelihatan awet muda.

Bagi yang pernah menggunakan A’Vera Soothing & Moisturising Gel sebelum ini, pasti sudah tahu dan merasai kesan penggunaan A’Vera yang sangat bagus untuk kulit. Hasil dari permintaan yang tinggi terhadap A’Vera Gel, SUTRA mengambil langkah proaktif dengan mengeluarkan Set A’Vera yang terdiri daripada A’Vera Shampoo, A’vera Shower Gel, A’Vera Facial Cleanser (Women) dan A’vera Facial Cleanser (Men).

12027229_1085973868081064_639605092329497890_oA’vera Facial Cleanser merupakan Facial Cleanser Pertama yang dikeluarkan dibawah jenama SUTRA. 100% diperbuat dari bahan semulajadi tanpa bahan kimia. Apa yang menariknya mengenai Facial Cleanser bagi pengguna kaum hawa ini adalah kandungannya yang terdiri daripada Mentimun Ekstrak, Ekstrak Kulit Tembikai, Ekstrak Lemon dan juga Minyak Pati Tea Tree. Kesemua bahan yang digunakan sangat bagus bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif, ekzema, kulit kering, kulit berminyak,menghilangkan jerawat selain bertindak menyeimbangkan tona kulit muka yang tidak sekata.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s